Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Bambu

Bamboescheuten in het zuur


Ingrediënten:

- 1 ltr. bambuscheuten
- 7,5 dl. azijn
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 schijfje djahe
- halve theelepel kunyit
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snipper de ui, knoflook en lomboks fijn. Schil de djahe en snijd dit fijn. Laat de bambuscheuten uitlekken, snijd ze eventueel in smallere repen en doe ze in een grote kom of pot. Verhit de olie en fruit de ui, knoflook, lombok, djahe en kunyit tot de ui glazig wordt. Giet de azijn hierbij en laat het geheel aan de kook komen. Laat het iets afkoelen en giet het bij de bambuscheuten. Laat het helemaal afkoelen voor u het serveert. Je kunt dit een paar dagen in de koelkast bewaren.

Acar Bambu