Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Makkassar

Spiesjes varkensvlees met pindasaus


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 1 dl. zonnebloemolie
- gefruite uitjes
- 1 bosuitje

Bumbu:

- 1 theelepel ketumbar
- 3 tenen knoflook
- zout
- witte peper

Marinade:

- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel asem

Saus:

- halve pot pindakaas
- 5 dl. water
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels ketjap manis

Bumbu voor de saus:

- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels suiker
- 1 teen knoflook
- zout
- witte peper

Bereiding:

Snipper het bosuitje fijn. Pers de knoflook. Snijd het vlees in lange plakken van ca. een halve centimeter dik. Wrijf de kruiden voor de bumbu fijn. Marineer het vlees in de ketjap manis met de asem en de bumbu voor een nacht. Prik het vlees aan stokjes. Laat in een koekenpan de olie heet worden en bak het vlees hierin bruin. Niet te lang, het vlees is dun dus zeer snel gaar.

De saus: Meng de pindakaas met het water en zet dit op het vuur. Pers de knoflook. Voeg de bumbu voor de saus erbij en roer tot de pindakaas zachtjes borrelt. Laat de saus ca. 15 min. indikken. Voeg hierna al roerend de ketjap met citroensap toe en laat het geheel 10 min. doorwarmen. Verwijder de blaadjes. Schenk de saus in een diepe schaal en leg hierin de sateh, strooi de gefruite uitjes en de bosui op de sateh.

Sateh Makkassar