Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Pajegan

Kippengehaktballetjes aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. kippengehakt
- 3 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 5 rawits
- 2 cm. laos
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zwarte peper
- 5 kemirienoten
- zout
- 3 daun djeruk purut

Bereiding:

Laat de satehstokjes weken in water. Snipper ondertussen de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits fijn. Schil de laos, kunyit en djahe en snijd ze ook fijn. Maak alle kruiden, behalve de djeruk purut, fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Snijd de djeruk purut zeer fijn. Meng het gehakt en de djeruk purut door de fijngewreven kruidenpasta. Voeg zout naar smaak toe. Vorm steeds van ca. 1 eetlepel van het mengsel kleine balletjes en kneed elk aan een satehstokje. Rooster de satehs op de barbecue of onder de grill.

Sateh Pajegan