Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Udang Nanas

Pittige garnalen met ananas

Udang Nanas | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- 250 gr. garnalen
- 3,5 dl. water
- 1 ananas
- 7 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 eetlepel azijn
- zout naar smaak
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Schil de ananas met snijd het in dobbelsteentjes. Snijd de knoflook grof en de lomboks in ringen. Verhit de olie en bak de garnalen kort. Schep de garnalen uit de pan. Fruit vervolgens de knoflook in dezelfde olie en voeg het water toe. Zodra het water kookt de ananas, lomboks, azijn, gula djawa, garnalen en het zout toevoegen. Laat het geheel zachtjes stoven totdat de garnalen gaar zijn.

Udang Nanas
Download het recept
Moment geduld!