Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Alunan Kasih

Cake in gekleurde, golvende lagen

Kue Alunan Kasih | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 300 gr. bloem
- 250 gr. boter
- 250 gr. suiker
- 125 gr. gecondenseerde melk
- 5 eieren
- 1 theelepel pandanpasta
- 1 theelepel bakpoeder
- halve theelepel vanille
- cacaopoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk een bakblik van 20 cm. met boter en bestuif het met bloem. Zeef de bloem samen met het bakpoeder. Mix boter, vanille en suiker tot een massa. Voeg de eieren een voor een toe terwijl je goed mixt. Voeg de helft van de bloem toe en klop op lage snelheid. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop goed. Voeg de rest van de bloem toe en meng het geheel goed.

Verdeel het beslag in tweeën, de ene helft met pandanpasta, de andere laat je wit. Doe de helft van het witte beslag in de vorm. Zeef het cacaopoeder totdat het gehele oppervlak is bedekt met een dun laagje cacaopoeder. Giet het pandanbeslag op het witte en zeef weer cacaopoeder over het beslag. Dan de rest van het witte beslag erop en strijk het glad. De laatste laag geen cacaopoeder. Bak de cake in ca. 45 min. gaar. Test met een satehstokje of het gaar is.

Kue Alunan Kasih