Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Acar Campur

Zoet/zure groenten

Acar Campur | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- 200 gr. bloemkool
- 200 gr. worteltjes
- 150 gr. witte kool
- 100 gr. zout
- 2,5 dl. inmaakazijn
- 1 groene paprika
- 2 rode paprika's
- 1 kleine komkommer
- 2 uien
- 1 lombok
- 4 kemirienoten
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1 theelepel ketumbar
- 2 theelepels kunyit
- ketjap asin naar smaak
- peper naar smaak
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Schaaf de kool heel fijn, verdeel de bloemkool in roosjes, hak de wortels fijn, snijd de uien in dunne ringen en stamp de kemirienoten fijn. Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd deze in reepjes van een halve cm. Was de kool en bloemkoolroosjes en laat beiden zeer goed uitlekken. Roer de wortelsnippers door de komkommerblokjes. Was de paprika's, verwijder de steeltjes en het zaad en snijd ze in smalle repen. Roer deze door de komkommer met worteltjes en voeg daaraan ook de kool, bloemkool en ui toe. Schep het zout door de groenten en zet die afgedekt 2 tot 3 uur op een koele plaats.

Snipper de lombok en roer deze met de kemirienoten door de suiker. Klop het gemberpoeder door de olie en voeg de ketumbar, kunyit, azijn en naar smaak ketjap en peper toe. Doe het mengsel van lombok, kemirie en suiker erbij. Laat de vloeistof ca. 8 min. heel zachtjes koken en daarna afkoelen.

Spoel de groenten in het vergiet onder koud stromend water af. Maak de groenten zo droog mogelijk. Vul goed schoongemaakte flessen of potjes met de groenten en giet er zoveel marinade op dat de groenten, stevig aangedrukt, net onderstaan. Sluit de potten en zet ze 5 tot 8 dagen op een koele plaats om op smaak te laten komen. In de koelkast kan de acar 4 tot 6 weken worden bewaard.

Acar Campur
Download het recept
Moment geduld!