Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Putu Ayu Dua

Gestoomde pandancakejes met een hoedje van kokos

Kue Putu Ayu Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 125 gr. tarwebloem
- 75 gr. suiker
- 50 gr. geraspte kelapa muda
- 1 dl. dunne santen
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 eetlepel pandanpasta
- 1 theelepel groene kleurstof
- halve theelepel zout
- kue putu ayu vormpjes

Bereiding:

Breng de santen aan de kook, haal het van het vuur en laat het afkoelen. Meng de kokos met wat zout en stoom dit ca. 20 min. Mix de eieren met de suiker, zout, bakpoeder en vanillepoeder tot het wit en romig is. Voeg dan de bloem toe en roer het goed door elkaar. Voeg de santen, pandanpasta en kleurstof toe en meng het geheel goed door elkaar tot je een glad beslag hebt.

Neem een Kue Putu Ayu vormpje en doe daar wat geraspte kokos in, druk het goed aan. Vul het vormpje met het groene beslag. Vul op deze manier alle vormpjes. Breng een stoompan, met voldoende water, aan de kook en stoom de vormpjes in 10 tot 15 min. op hoog vuur gaar. Serveer de cakejes warm.

Kue Putu Ayu Dua