Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis Spekkoek Kismis

Spekkoek in twee lagen met jam en rozijnen


Ingrediënten:

- 80 gr. patentbloem
- 20 gr. maizena
- 20 gr. melkpoeder
- 12 eidooiers
- 4 eiwitten
- 150 gr. suiker
- 150 gr. boter
- 25 gr. rozijnen
- 100 gr. abrikozenjam

Kruiden:

- 1 theelepel kardemompoeder
- 3 theelepels kaneel
- mespunt kruidnagelpoeder
- mespunt nootmuskaat

Bereiding:

Vet twee vierkante bakblikken van 22 cm. in met boter en bekleed ze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 190 graden. Week de rozijnen in warm water en snijd ze doormidden. Strooi de rozijnen uit in een van de twee bakblikken. Mix in een kom de eidooiers met de suiker luchtig. Zeef de bloem, maizena, melkpoeder en de kruiden en voeg dit toe aan de eieren. Smelt de boter en voeg dit beetje bij beetje al roerend toe aan het mengsel. Mix de eiwitten met schone gardes stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag.

Verdeel het beslag over de twee bakblikken. Bak de beide helften in 25 min. in de oven gaar. Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen. Besmeer de cake zonder rozijnen boven op in met de abrikozenjam. Leg de cake met de rozijnen boven op de besmeerde cake met de rozijnen naar beneden.

Kue Lapis Spekkoek Kismis