Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Balado Ikan Tenggiri

Zeer hete, droog gebakken makreel


Ingrediënten:

- 3 makrelen
- 12 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 daun djeruk purut
- 2 serehstengels
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 50 gr. gedroogde pepers
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. laos

Bereiding:

Snijd de makrelen in moten. Hak de sjalotten en de knoflook grof. Plet de serehstengel, schil de djahe, kunyit en laos en snijd ze fijn. Marineer de vis 15 min. in het limoensap en het zout. Verhit de olie en frituur de vis in de olie bruin en droog. Maak van de bumbu een pasta en fruit die met de sjalotten, knoflook, daun djeruk purut en sereh in wat olie tot het gaat geuren. Doe de vis er bij en bak het gaar, zorg er voor dat de vis goed is bedekt met de kruiden.

Balado Ikan Tenggiri