Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Es Bir Pletok Jakarta

IJskoude kruidendrank

Es Bir Pletok Jakarta | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Gisela Schlechter


Ingrediënten:

- 125 gr. djahe
- 1,5 ltr. water
- 5 serehstengels
- 2 kruidnagels
- 3 cm. kaneelstok
- kwart noot nootmuskaat
- 4 daun pandan
- 5 daun djeruk purut
- suiker naar smaak
- ijsklontjes

Bereiding:

Kneus de djahe en de sereh en rasp de nootmuskaat. Breng het water met alle ingrediënten, behalve het ijs, aan de kook en laat het 30 min. trekken. Breng het geheel op smaak met suiker. Laat het volledig afkoelen, zeef het en zet het in de koelkast. Serveer dit drankje ijskoud met ijsklontjes.

Es Bir Pletok Jakarta