Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Ayam Betutu
Cah Andewi
Oseng-Oseng Ketimun
Sambal Ketimun Tomat
Tjap Tjoy Tiga
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Es Bir Pletok Jakarta
IJskoude kruidendrank
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Gisela Schlechter
Ingrediënten:
- 125 gr. djahe
- 1,5 ltr. water
- 5 serehstengels
- 2 kruidnagels
- 3 cm. kaneelstok
- kwart noot nootmuskaat
- 4 daun pandan
- 5 daun djeruk purut
- suiker naar smaak
- ijsklontjes
Bereiding:
Kneus de djahe en de sereh en rasp de nootmuskaat. Breng het water met alle ingrediënten, behalve het ijs, aan de kook en laat het 30 min. trekken. Breng het geheel op smaak met suiker. Laat het volledig afkoelen, zeef het en zet het in de koelkast. Serveer dit drankje ijskoud met ijsklontjes.
Es Bir Pletok Jakarta