Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ayam Nanas Pedis
Pittige kipfilet met verse ananas
Ingrediënten:
- 3 kipfilets
- halve rijpe ananas
- 2 rode lomboks
- 1 grote ui
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels water
- 1,5 theelepel ketumbar
- 1,5 theelepel peperkorrels
- halve theelepel djinten
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de kipfilets in blokjes. Maal de ketumbar, djinten, peperkorrels en wat zout fijn in de vijzel. Snijd de ananas in blokjes, de lomboks in ringen en snipper de ui. Verhit wat olie in de wok en bak de kip samen met de fijngemaakte kruiden tot de kip van kleur verandert. Voeg de ui en lomboks toe en schep het kort door. Voeg de ananas, de ketjap en het water toe, schep het nogmaals door en laat het zachtjes stoven voor ca. 10 min.
Ayam Nanas Pedis