Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Cumi-Cumi Kuah Santen
Gestoofde inktvis in kokosmelk
Ingrediënten:
- 1,5 kg. inktvis
- 3 daun salam
- 4 daun djeruk purut
- 2 serehstengels
- 2 schijven laos
- 35 gr. santen
- halve kop water
Bumbu:
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel asem
- 2 kemirienoten
- 2 theelepels kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- trassi
- suiker
- zout
Bereiding:
De inktvis schoonmaken en het nerfje er uit halen. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel of in de blender en fruit dit in olie. De inktvis toevoegen samen met de santen en het water. De laos, daun djeruk purut, daun salam en de sereh erbij doen en 30 min. laten sudderen.
Cumi-Cumi Kuah Santen