Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ento-Ento

Gefrituurde tempehballetjes met pindasaus

Ento-Ento | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- halve tempeh
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel gula djawa
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 ei
- 1 ui
- zout
- olie

Bereiding:

Kluts het ei. Snijd de ui, lombok en knoflook fijn. Kook de tempeh ca. 3 min. in een pan met een laagje water. Maak de gekookte tempeh fijn met een vork. Wrijf in een vijzel de ui, knoflook, lombok, ketumbar, djinten, gula djawa en wat zout tot een pasta. Meng er het ei en de geprakte tempeh door en vorm kleine balletjes van het mengsel. Verhit de olie tot 190 graden en bak hierin de balletjes rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan en laat het uitlekken. Serveer de Ento-Ento met satehsaus.

Ento-Ento