Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Bumbu Bali Tiga

Lekkerbekjes in een kruidige ketjapsaus


Ingrediënten:

- 3 lekkerbekken
- 3 uien
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sereh
- 2 theelepels laos
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel trassi
- 1 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels water
- olie

Bereiding:

Snipper de uien en pers de knoflook. Maak van de uien, knoflook, sereh, laos, djahe en de trassi een bumbu. Fruit deze bumbu in een beetje olie gaar. Voeg de bladeren toe en daarna de ketjap manis. Voeg het water toe en roer alles goed door. Leg de lekkerbekjes in de saus en laat alles rustig sudderen voor ca. 7 min. Schep de saus regelmatig over de vis. Haal, voor het opdienen, de bladeren uit de saus.

Ikan Bumbu Bali Tiga