Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Ikan Bumbu Bawang

Pittige makreel van de barbecue


IngrediŽnten:

- 1 makreel
- asem
- 4 sjalotten
- 4 uien
- 10 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- 1 eetlepel dikke santen
- suiker
- zout
- bananenblad

Bereiding:

Maak de vis schoon en wrijf hem in met asem en eventueel zout naar smaak. Snipper de uien en snijd de lomboks in dunne schuine ringen. Maak de uien, lomboks, trassi en laos fijn in de vijzel. Doe alles in een ruime kom of schaal en voeg er asem, suiker en santen aan toe. Wentel de vis door de bumbu, wikkel het dan in de bananenblad en schep de bumbu op de vis. Stoom de vis gaar in de stomer en rooster het dan ca. 3 min. op de barbecue.

Ikan Bumbu Bawang
Download het recept
Moment geduld!