Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Ayam Dua

Kerrie van kippenbouten

Kari Ayam Dua | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 4 grote kippenbouten
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel kerrie
- 1,5 theelepel kaneel
- halve theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 daun salam
- 2,5 dl. water
- zout
- peper
- olie

Bereiding:

Maak een papje van de ketjap, kerrie, zout en peper en smeer de kippenbouten hiermee in, laat dit 1 uur marineren. Snijd de uien zeer fijn en pers de knoflook, meng dit met de cayennepeper en fruit dit 1 min. in de hete olie. Wentel dan de bouten erdoor en bak ze snel rondom lichtbruin. Schenk het water in de pan met de daun salam en de kaneel. Breng het aan de kook. Temper de hittebron en leg een deksel op de pan en laat de kipkerrie ca. 1 uur smoren tot de kip gaar is. Voeg iets water toe als het te droog wordt. Opdienen met rijst en een frisse komkommersalade.

Kari Ayam Dua