Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Putih

Gestoofde kip in kokosmelk in heerlijke kruiden


Ingrediënten:

- 750 gr. kip
- 1 serehstengel
- 6 dl. water
- 100 gr. santen, blok
- sap van 1 citroen
- zout
- trassi

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 2 uien
- 1 rode lombok
- 3 schijfjes laos
- 1 schijfje djahe
- halve theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel kunyit
- zout

Bereiding:

Snijd de kip in stukken. Snipper de sjalotjes en uien fijn. Snijd de lombok, laos en djahe fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Kneus de serehstengel en de ketumbar. Maak de bumbu fijn tot je een pasta hebt en fruit dit in een beetje olie. De trassi en sereh toevoegen en fruit tot het lekker gaat ruiken. Voeg de kip en citroensap toe en braad tot de kip rondom bruin is. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de santen in het water oplossen, roer goed en voeg naar smaak zout toe. Laat dit zachtjes verder koken tot de kip gaar is.

Kari Putih