Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Rujak Tiga

Gestoofde kip in een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. kip
- 3 dl. santen
- 100 gr. boter
- 30 gr. ui
- 4 kemirienoten
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 daun djeruk purut
- 2 theelepels asem
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel suiker
- zout

Bereiding:

Snijd de kip in stukken en bak ze in boter rondom bruin. Snijd de ui, knoflook en lomboks fijn. Pof de kemirienoten en wrijf ze samen met de ui, knoflook, lomboks, trassi, asem en suiker fijn tot een pasta. Fruit de pasta tot het lekker begint te ruiken. Voeg de santen en djeruk purut toe. Roer het geheel en voeg de kip toe. Laat de kip in de saus gaar stoven.

Ayam Bumbu Rujak Tiga