Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rujak Manis

Fruit met een zoete, pittige ketjapsaus

Rujak Manis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 50 gr. gula djawa
- 250 ml. ketjap manis
- 1 harde appel
- 1 mango
- halve komkommer
- halve eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel asem
- 1 theelepel trassi

Bereiding:

Rasp voor de saus de gula djawa in een steelpan en laat het smelten. Voeg de sambal, asem en trassi toe en roer alles goed door elkaar. Voeg al roerende de ketjap toe. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Schil de appel, snijd hem in vieren. Verwijder het klokhuis uit de partjes en snijd de partjes in schijfjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd elke plak in drie stukken. Was de komkommer, snijd hem overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd beide helften in reepjes. Vermeng de vruchten in een schaal en schenk de saus erover of serveer het apart.

Rujak Manis