Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Paksoi

Paksoi en tofu in kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 1 kg. paksoi
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sambal
- 3 djeruk purut
- 1 blik santen (165 ml.)
- zout
- 1 theelepel suiker
- 3 dl. water
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Tahu wassen, droog deppen met keukenpapier en in de lengte in drieën snijden. Vervolgens in repen van ca. een halve cm. dik snijden. In hete olie lichtgeel frituren en in een zeef laten uitlekken. Wortelaanzet en lelijk blad van paksoi wegsnijden. Paksoi 3 cm. breed snijden, wassen en laten uitlekken in een vergiet. Paprika in vieren snijden, zaad verwijderen, dan in stukjes snijden. Uien en knoflook fijn maken. Olie in de pan verhitten, uien, knoflook, paprika en djeruk purut tot glazig fruiten. Water erbij gieten. Kruiden en santen toevoegen, omscheppen en 1 min. laten pruttelen. Stukjes tahu erbij doen en weer laten pruttelen. Nu de paksoi erbij en meesmoren tot knapperig gaar. Heet serveren.

Sambal Goreng Paksoi