Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tahu Ketjap

Gebakken tahu met garnalen in ketjapsaus


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 dl. olie
- 250 gr. garnalen
- 8 eetlepels water
- 10 eetlepels ketjap manis
- zout naar smaak

Bumbu:

- 1 rode lombok
- 1 eetlepel asem
- 1 theelepel trassi
- 6 cm. laos
- gula djawa naar smaak

Bereiding:

Snijd de tahu in reepjes of blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit de olie in de wok en frituur de tahu tot het een beetje gelig er uit ziet. Schep dit uit de wok en laat het uitlekken in een vergiet. Giet de olie af, maar hou nog ca. 2 eetlepels olie over. Fruit hier de sjalotten en de knoflook in. Maak de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en voeg deze aan de sjalotten toe samen met de garnalen, water en ketjap. Voeg, als het kookt, de tahu en het zout toe en laat het geheel zachtjes nog 15 min. sudderen.

Sambal Goreng Tahu Ketjap