Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Selada Sayur

Salade van komkommer, tauge en ananas met kruidige dressing


Ingrediënten:

- 1 komkommer
- 100 gr. tauge
- 1 rode puntpaprika
- halve verse ananas
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel fijne suiker
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de komkommer in twee en dan overlangs doormidden, haal de pitjes en het zachte gedeelte eruit. Maak met een kaasschaaf sliertjes van de komkommer door er overlangs langs te snijden. Was de tauge en laat het uitlekken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ananas in blokjes of gebruik ananasstukjes uit blik. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak een dressing van de ui, knoflook, sambal, azijn, suiker, ketjap en zout. Doe de komkommerslierten, ananas, tauge en paprika in een grote kom en overgiet met de dressing. Goed omroeren en een uurtje laten rusten in de koelkast.

Selada Sayur