Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Serampangan Pepesan
Pittige makreel uit de oven
Ingrediënten:
- 1 gefileerde makreel
- 4 kemirienoten
- 1 ui
- 5 lomboks
- olie
- sap van 1 citroen
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de ui en lomboks. Maal de kemirienoten, ui, lomboks, peper en zout fijn tot een pasta. Wrijf de makreel in met het citroensap en verdeel de pasta over de vis. Wikkel de vis in bananenblad of aluminiumfolie en laat het een nacht marineren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk een vuurvaste schaal met een beetje olie en leg de verpakte vis erin. Doe de vis in de oven en laat hem garen voor ca. 15 min.
Serampangan Pepesan