Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Babi Perai

Smoor van speklapjes, selderij en prei


Ingrediënten:

- 200 gr. speklapjes
- 1 blok tahu
- 100 gr. selderij
- 100 gr. prei
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 dl. runderbouillon
- 1,5 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel djinten
- 1 eetlepel sambal oelek
- halve eetlepel suiker
- zout naar smaak
- kopje water
- kopje ketjap
- olie

Bereiding:

Snijd de prei in ringen. Was de prei en selderij. Laat het goed uitlekken. Snijd het vlees, de selderij en de tahu in blokjes. Bak het vlees met de tahu gaar en leg het even apart. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Fruit de ui samen met de knoflook, trassi, gemalen ketumbar, djinten, suiker, sambal en iets zout in een beetje olie. Voeg het vleesmengsel weer toe. Doe de prei en de selderij er bij en voeg tenslotte de bouillon met het water en de ketjap toe. Laat het geheel stoven voor ca. 10 min.

Smoor Babi Perai