Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Besengek

Eieren in een kruidig, geel sausje

Telor Besengek | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 4 gekookte eieren
- 1 dl. dikke santen
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 groene lomboks
- 1 theelepel sambal trassi
- 3 cm. kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel gula djawa
- zout
- olie

Bereiding:

Pel de eieren. Snijd de ui, de knoflook, de kunyit en de lomboks fijn. Maak in de vijzel een pasta van ui, knoflook, lomboks, kunyit, sambal trassi, ketumbar, djinten en wat zout. Kneus de sereh, de daun salam en de djeruk purut. Maak 2 eetlepels olie heet in de wok en fruit de pasta ca. 4 min. Doe er de sereh en de bladeren bij en fruit nog even mee. Doe er de santen en de gula djawa bij en breng het geheel aan de kook. Laat de saus zachtjes sudderen tot het wat ingedikt is. Voeg de eieren toe en druk ze een beetje plat in de saus. Laat het geheel verder sudderen tot de olie op de saus komt drijven. Verwijder de sereh en bladeren en dien heet of lauw op.

Telor Besengek