Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Pedis Dua

Geroosterde pakketjes met tempeh, groenten en serundeng


Ingrediënten:

- 200 gr. tempeh
- 3 eetlepels ketjap asin
- 1 eetlepel gembersiroop
- 100 gr. worteltjes
- 1 kleine prei
- 2 eetlepels olie
- 50 gr. serundeng
- 6 eetlepels zoetzure saus
- aluminiumfolie

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de ketjap met de siroop en laat de tempeh hierin ca. 5 min. marineren. Snijd de worteltjes en de prei in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de tempeh al omscheppend voor ca. 3 min. Voeg de wortel en de prei toe en bak deze ca. 3 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep de saus en de serundeng erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het tempehmengsel over het midden van 6 dubbelgevouwen stukken aluminiumfolie van ca. 40 cm. Neem de 2 randen van de folie, leg ze op elkaar en vouw ze samen 3 keer 1 cm. in. Draai de andere zijden op dezelfde wijze. Rooster de pakketjes ca. 5 min. op de hete barbecue.

Tempeh Pedis Dua