Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Terik Tempeh
Gesmoorde tempeh in kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 tempeh
- 5 dl. santen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kemirienoten
- stukje laos
- 1 daun salam
- 1 theelepel ketumbar
- suiker
- zout
- ve-tsin
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken en bak ze half gaar in olie. Laat ze uitlekken. Schil de ui, knoflook en laos en snijd ze fijn. Maal de kemirienoten fijn in de vijzel. Fruit de ui, knoflook, ketumbar, daun salam, laos, suiker, kemirienoten en zout naar smaak in olie. Doe er de plakken tempeh bij en verdeel het. Laat het kruidenmengsel goed in de tempeh trekken. Giet er dan de santen bij en wacht tot de tempeh verzadigd is. Maak het op smaak af met ve-tsin.
Terik Tempeh