Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Terik Tempeh

Gesmoorde tempeh in kruidige kokosmelksaus

Terik Tempeh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 tempeh
- 5 dl. santen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kemirienoten
- stukje laos
- 1 daun salam
- 1 theelepel ketumbar
- suiker
- zout
- ve-tsin

Bereiding:

Snijd de tempeh in plakken en bak ze half gaar in olie. Laat ze uitlekken. Schil de ui, knoflook en laos en snijd ze fijn. Maal de kemirienoten fijn in de vijzel. Fruit de ui, knoflook, ketumbar, daun salam, laos, suiker, kemirienoten en zout naar smaak in olie. Doe er de plakken tempeh bij en verdeel het. Laat het kruidenmengsel goed in de tempeh trekken. Giet er dan de santen bij en wacht tot de tempeh verzadigd is. Maak het op smaak af met ve-tsin.

Terik Tempeh