Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Asinan Jakarta
Bebotok Udang
Karedok Dua
Kue Bugis Djawa
Sayur Udang Tahu Hijau
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Udang Piri-Piri
Zeer pittige grote garnalen aan een spies
Ingrediënten:
- 1 kg. grote garnalen
- 4 rode lomboks
- 1,5 dl. witte wijnazijn
- 4 teentjes knoflook
- 6 rode rawits, gehakt
- 1,5 dl. olijfolie
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel ze schoon onder de kraan. Ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Kook de lomboks met de helft van de azijn gaar. Doe ze in de keukenmachine en pureer ze glad met de knoflook, rawits en voeg al mixende de rest van de azijn en de olie toe. Doe de garnalen in deze marinade en laat ze een uurtje in de koelkast staan. Haal de garnalen uit de marinade en rijg ze per 2 of 3 aan stokjes. Kook de marinade tot een gebonden saus. Bestrijk de garnalen met de saus tijdens het roosteren.
Udang Piri-Piri