Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Udang Empat

Garnalen aan een spies


Ingrediënten:

- 1 kg. grote garnalen
- 1 ui
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 serehstengels
- 50 ml. ketjap manis
- 2 mespunten peper
- 1 mespunt zout
- 1 bos verse koriander
- 3 eetlepels olie
- sap van 1 limoen

Bereiding:

Pel de garnalen en spoel ze schoon. Snipper de koriander, ui en de serehstengels fijn. Maal de ui en sereh fijn en meng dit met de overige ingrediënten in de vijzel, behalve de garnalen en de olie. Maak een mengsel van ketjap manis, olie en citroensap. Meng alle ingrediënten met elkaar en laat de garnalen 1 nacht hierin marineren. Leg satehstokjes in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen. Rijg de garnalen per 4 aan satehstokjes, haal ze door het ketjapmengsel en rooster de satehs. Besprenkel de garnalen meermaals met het ketjapmengsel tijdens het roosteren.

Sateh Udang Empat