Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kalio Udang
Garnalen in een pittige saus met kokos
Ingrediënten:
- 250 gr. garnalen
- 100 gr. geraspte kokos
- sap van 1 limoen
- zout
- olie
Bumbu:
- 4 teentjes knoflook
- 6 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 1 grote tomaat
- zout
- suiker
Bereiding:
Marineer de garnalen met zout en limoensap. Rooster de gemalen kokos en maal het tot poeder. Schil de djahe, kunyit, laos, sjalotten en knoflook. Ontvel de tomaat en haal de pitjes er uit. Maal de bumbu in de blender tot een pasta. Bak de bumbu in hete olie tot het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en bak tot ze gaar zijn en de saus is ingedikt. Strooi het kokospoeder over de garnalen.
Kalio Udang