Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kalio Udang

Garnalen in een pittige saus met kokos

Kalio Udang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. garnalen
- 100 gr. geraspte kokos
- sap van 1 limoen
- zout
- olie

Bumbu:

- 4 teentjes knoflook
- 6 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 1 grote tomaat
- zout
- suiker

Bereiding:

Marineer de garnalen met zout en limoensap. Rooster de gemalen kokos en maal het tot poeder. Schil de djahe, kunyit, laos, sjalotten en knoflook. Ontvel de tomaat en haal de pitjes er uit. Maal de bumbu in de blender tot een pasta. Bak de bumbu in hete olie tot het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en bak tot ze gaar zijn en de saus is ingedikt. Strooi het kokospoeder over de garnalen.

Kalio Udang