Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Kalasan

Gegrilde kip van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 kip
- 5 dl. dunne santen
- 1 dl. ketjap manis
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 serehstengel
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- halve theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
- 1 theelepel peperkorrels
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de kip in stukken, was het en droog de stukken goed. Rasp de laos en snipper de sereh. Snipper de sjalotten en knoflook. Rooster de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan. Maak van de bumbu een pasta en fruit dit samen met de laos, sereh en salam in de olie tot het gaat geuren. Doe de kip er bij en bak tot de kleur verandert. Voeg de santen en de ketjap toe en kook de kip op een laag vuur gaar. Haal de kip uit de saus en laat het goed afkoelen. Rooster de kipstukken op de barbecue mooi bruin aan beide kanten. Kook de saus in tot het dik is en serveer het bij de kip samen met sambal.

Ayam Bakar Kalasan