Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Hati Ayam Ketjap Pedis

Gebakken kippenlevers in een hete ketjapsaus


Ingrediënten:

- 10 kippenlevers
- 20 gr. bruine suiker
- 50 ml. water
- 1 teentje knoflook
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- 5 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels olie
- zout naar smaak

Bumbu:

- 1 kleine ui
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 4 groene lomboks
- 2 rawits

Bereiding:

Pers de 2 teentjes knoflook, snijd het witte deel van de sereh en de daun djeruk purut zo klein mogelijk. Snijd de ui en de sjalotten in dunne ringen. Snijd het teentje knoflook in dunne plakjes, de lomboks en rawits in schuine ringen. Snijd de levers eventueel kleiner, kook ze in het water met de knoflook en zout gaar en laat ze uitlekken. Fruit de bumbu in wat olie samen met de daun djeruk purut en de sereh. Voeg de levers, ketjap manis en bruine suiker toe en bak alles goed door.

Hati Ayam Ketjap Pedis