Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Tumis Tempeh Tauge
Gestoofde tempeh met tauge en kouseband
Ingrediënten:
- 200 gr. tempeh
- 50 gr. tauge
- 5 slierten kouseband
- 4 eetlepels water
- zout
- suiker
- olie om te frituren
Bumbu:
- 5 rode lomboks
- 3 groene lomboks
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
Bereiding:
Verhit voldoende olie om te frituren. Snijd de tempeh in blokjes, frituur ze goudbruin en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snijd de kouseband in stukjes van ca. 3 cm., snijd de sjalotten en rode en groene lomboks in ringen en snijd de knoflook in plakjes. Verhit 3 eetlepels olie in de wok en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de tempeh, water, kouseband, zout en suiker toe en stoof de kouseband gaar. Schep de tauge door het gerecht en dien het meteen op.
Tumis Tempeh Tauge