Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Tempeh Tauge

Gestoofde tempeh met tauge en kouseband


Ingrediënten:

- 200 gr. tempeh
- 50 gr. tauge
- 5 slierten kouseband
- 4 eetlepels water
- zout
- suiker
- olie om te frituren

Bumbu:

- 5 rode lomboks
- 3 groene lomboks
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook

Bereiding:

Verhit voldoende olie om te frituren. Snijd de tempeh in blokjes, frituur ze goudbruin en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snijd de kouseband in stukjes van ca. 3 cm., snijd de sjalotten en rode en groene lomboks in ringen en snijd de knoflook in plakjes. Verhit 3 eetlepels olie in de wok en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de tempeh, water, kouseband, zout en suiker toe en stoof de kouseband gaar. Schep de tauge door het gerecht en dien het meteen op.

Tumis Tempeh Tauge