Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Gulai Ikan
Sateh Manis
Smoor Betawi
Gurame Asam Manis
Sambal Teri Jengki
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Pempek Ikan Kembung
Gefrituurde viskoekjes met zoetzure hete saus
Ingrediënten:
- 500 gr. makreel
- 150 gr. bloem
- 1 dl. dikke santen
- 5 sjalotten
- 1 ei
- 2 eetlepels tapiocameel
- aromat
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Pureer de vis tot een gladde massa. Doe de santen er bij en meng het goed door. Breng dit op smaak met peper, zout en aromat. Roer het ei en de sjalotten er door. Roer het tapiocameel er door en beetje bij beetje de bloem, totdat het niet meer aan de handen kleeft. Vorm hier platte koeken van, bestrooi ze met bloem en klop het te veel aan bloem er af. Verhit ruim olie en frituur de koeken mooi bruin en gaar. Serveer het geheel met Saus Pempek.
Pempek Ikan Kembung