Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Lamongan

Kruidige kippensoep


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 4 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 3 kruidnagels
- 2 eetlepels olie
- zout

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 6 kemirienoten
- 2 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel peperkorrels

Ter aanvulling:

- 50 gr. su-un
- 50 gr. spitskool
- 3 gekookte eieren
- 1 limoen
- 2 eetlepels bawang goreng
- 1 eetlepel gebakken knoflook
- selderie
- kroepoek
- sambal

Bereiding:

Kook de kip in ruim water gaar. Haal het uit de bouillon en snijd het vlees in stukjes. Plet de djahe en de laos. Week de su-un in heet water en knip het daarna in stukken. Snijd de kool in dunne repen, snijd de selderie klein en snijd de gekookte eieren in plakken. Snijd de limoen in partjes. Snijd de sjalotjes, knoflook en kunyit fijn.

Rooster de peperkorrels, de ketumbar en de kemirienoten en maal dit met de knoflook, sjalotten en de kunyit tot een pasta. Fruit dit in de olie tot het begint te geuren. Voeg dan de djahe, laos, kruidnagels en het zout toe en schep alles goed door, laat het 5 min. bakken. Doe de bouillon er bij, breng het aan de kook en laat de bouillon 20 min. zachtjes koken.

Serveren: Doe de kip in een kom, leg de su-un en de koolrepen er op en schenk de kokende bouillon er over. Bestrooi de soep met selderie, bawang goreng en gebakken knoflook. Serveer de soep met ei, kroepoek, sambal en partjes limoen.

Soto Lamongan