Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Saus Pempek
Pittige zoetzure saus
Ingrediënten:
- 200 gr. gula djawa
- 3 dl. water
- 3 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Pers de knoflook en maal de rawits fijn. Breng het water aan de kook met de knoflook, rawits, zout, kristalsuiker en gula djawa en roer tot de suiker is opgelost. Roer dan de asempasta er door en proef of de saus op smaak is. De smaak moet zoetzuur, pittig en iets zoutig zijn. Laat de saus afkoelen en serveer het bij pempek.
Saus Pempek