Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Pandan Cincau

Groen witte pandanpudding met blokjes zwarte jelly


Ingrediënten:

Groene laag:

- 125 gr. suiker
- 6,5 dl. water
- 1 zakje groene agar-agar
- 1 daun pandan
- halve theelepel pandanpasta

Witte laag:

- 150 gr. suiker
- 150 gr. cincau
- 15 gr. maïzena
- 7 dl. dikke santen
- 1 zakje witte agar-agar
- 1 daun pandan
- halve theelepel zout

Bereiding:

Groene laag: Spoel een puddingvorm om met koud water. Breng het water met de suiker, groene agar-agar, daun pandan en de pandanpasta aan de kook. Verwijder de daun pandan en verdeel het groene mengsel in tweeën. Schenk een deel in de vorm en laat het opstijven.

Witte laag: Breng de santen met de daun pandan, witte agar-agar, zout en suiker al roerend rustig aan de kook. Los de maïzena op in een beetje water en roer het door de santen. Laat de santen een beetje afkoelen. Snijd de cincau in kleine blokjes en roer dit door de witte laag. Verwijder de daun pandan. Prik gaatjes in het oppervlak van de groene laag in de vorm en schenk de witte laag er op. Laat dit opstijven in de koelkast.

Verwarm de rest van de groene laag tot het weer vloeibaar wordt. Prik gaatjes in de witte laag en schenk de tweede groene laag op de witte. Laat de pudding goed koud worden in de koelkast.

Puding Pandan Cincau