Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Opor Manuk
Gestoofde kip in een kruidige kokossaus
Ingrediënten:
- 500 gr. kip
- 4 dl. santen
- 3 cm. kaneelstok
- 3 kruidnagels
- halve noot nootmuskaat
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 cm. kencur
- 2 cm. djahe
- 3 cm. laos
- 1 theelepel peperkorrels
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- zout
Bereiding:
Rasp de nootmuskaat. Schil de kencur, djahe en laos en snijd het fijn. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het samen met de kaneel, kruidnagels en nootmuskaat tot het gaat geuren. Voeg de kip toe en bak de kip tot het van kleur verandert. Voeg de santen toe en breng het geheel aan de kook. Stoof de kip gaar en kook de saus in.
Opor Manuk