De nieuwste recepten
Basisrecepten
Loempia Saus Pedis
Voorgerechten
Soto Sokuraja
Sop Bihun Dua
Soto Daging Madura
Basisgerechten
Mie Kopyok Semarang
Bijgerechten
Tahu Isi Oncom
Asem Manis Tempeh Dua
Tongseng Ayam Tiga
Pindang Telor Masak Kecap
Tv snacks
Lemper Ayam
Ontvang recepten in je e-mail!
Acar Kuning
Zoet/zure komkommer en sjalotjes
Ingrediënten:
- 10 sjalotjes
- 3 komkommers
- 1 rode lombok
- 2 tenen knoflook
- 1 schijfje djahe
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel kunyit
- 2 dl. water
- 1 dl. azijn
- 2 eetlepels olie
- suiker
- zout
Bereiding:
Pel de sjalotten maar laat ze heel. Snijd de gewassen komkommers in lange repen, evenals de lombok. Pers de knoflook. Pof de kemirienoten en wrijf ze fijn met de kunyit, djahe, knoflook, zout, suiker en ketumbar. Fruit dit in de olie en doe het water erbij, voeg dan de azijn toe terwijl je goed roert. Voeg dan de sjalotjes toe en laat het geheel goed gaar sudderen. Serveer de acar koud.
download