De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Acar Kuning
Zoet/zure komkommer en sjalotjes
Ingrediënten:
- 10 sjalotjes
- 3 komkommers
- 1 rode lombok
- 2 tenen knoflook
- 1 schijfje djahe
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel kunyit
- 2 dl. water
- 1 dl. azijn
- 2 eetlepels olie
- suiker
- zout
Bereiding:
Pel de sjalotten maar laat ze heel. Snijd de gewassen komkommers in lange repen, evenals de lombok. Pers de knoflook. Pof de kemirienoten en wrijf ze fijn met de kunyit, djahe, knoflook, zout, suiker en ketumbar. Fruit dit in de olie en doe het water erbij, voeg dan de azijn toe terwijl je goed roert. Voeg dan de sjalotjes toe en laat het geheel goed gaar sudderen. Serveer de acar koud.
download