Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebek Panggang

Kruidige eend van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 eend
- 15 sjalotten
- 7 tenen knoflook
- 3 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 6 kemirienoten
- 5 schijven djahe
- 8 cm. kunyit
- 8 cm. kencur
- 1 theelepel zwarte peper
- 7 rawits
- 1 theelepel ketumbar
- 2 theelepels trassi
- 1,5 eetlepel zout
- 3 eetlepels olie
- bananenbladeren
- satehstokjes

Bereiding:

Snijd alle ingredienten fijn behalve de bananenbladeren en eend. Dep de eend goed droog en wrijf alle ingredienten in de vijzel fijn tot een pasta. Wrijf de eend aan de buitenkant met de helft van dit mengsel in en vul het binnenste van de eend met het restant van de kruidenpasta. Maak het de eend dicht met satehstokjes. Zet een stoompan klaar op het vuur en laat het water koken. Wikkel de eend in bananenblad en laat het 50 min. stomen. Rooster daarna de eend op een barbecue bruin en verder gaar in ca. 30 min. Verwijder de bladeren als de eend gaar is.

Bebek Panggang