Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi Cabe Kering

Zoet/zure pittige inktvis


Ingrediënten:

- 500 gr. inktvis
- sap van 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 8 lomboks
- paar stengels bieslook
- 2 theelepels sesamzaad
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sesamolie

Saus:

- 3 eetlepels oestersaus
- 3 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

Pers de knoflook. Meng de oliën met elkaar. Snijd de lomboks in smalle ringen. Snipper de bieslook. Marineer de inktvis enkele uren in het citroensap en wat zout. Droog de vis, snijd het in stukken, bak ze in de olie gaar en zodra ze gaar zijn uit de pan halen. Bak in dezelfde olie de lomboks en de knoflook en voeg de saus toe. Doe de inktvis bij de saus, strooi het sesamzaad en de kleingesneden bieslook er over. Voeg naar smaak nog wat citroensap toe.

Cumi Cabe Kering