Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Gado-Gado Betawi
Gemengde groenten met zelfgemaakte pindasaus
Ingrediënten:
- 100 gr. tauge
- halve kool
- 500 gr. geroosterde pinda's
- halve tahu
- halve tempeh
- 1 rode lombok
- trassi
- zout
- 3 dl. santen
- asemwater
- suiker
- gefruite uitjes
- gekookte aardappelen
- hardgekookte eieren
- pinda's
- kroepoek
Bereiding:
De groenten worden halfgaar gekookt. Snijd de tempeh en tahu in plakken en bak ze iets bruin in hete olie, laat ze uitlekken. Voor de saus maakt men de pinda's met de lomboks, trassi en het zout fijn in de vijzel. Fruit dit in (kokos)olie en voeg hierbij de santen en het asemwater. De saus mag niet te lang koken. Roer de saus continu goed door, voeg suiker naar smaak toe.
Schik in een diepe schaal eerst de tauge dan de kool en pinda's, hierop de tahu en tempeh, aardappelen in partjes, halve eieren, krupuk en gefruite uien en dan de saus er overheen gieten. Als je de gado-gado pedis wilt hebben, neem dan een paar theelepels azijn met gesneden lombok of rawit erin en dit door de saus mengen.