Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Manis Kangkung

Waterspinazie en garnalen in een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. kangkung
- 100 gr. ebi
- 3 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 2 schijfjes djahe
- 1 schijfje laos
- 2,5 dl. dikke santen
- 1 daun salam
- 2 dessertlepels gula djawa
- zout

Bereiding:

Snijd de kangkung, de lomboks, de djahe, laos en sjalotten fijn. Week de ebi in warm water. Stamp de lomboks, sjalotten, djahe en laos fijn in de vijzel. Doe het mengsel met de gula djawa en daun salam bij de santen en breng het langzaam aan de kook. Doe de overige ingredienten erbij en sudder tot alles gaar is. Als het te dik wordt wat water er bij doen. Het gerecht moet niet te nat zijn.

Gulai Manis Kangkung