Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kelapa

Taart met jonge kokos


Ingrediënten:

- 1 zak kelapa muda
- 50 gr. bloem
- 25 gr. maizena
- 25 gr. roomboter
- 150 gr. basterdsuiker
- 6 eidooiers
- 6 eiwit
- 400 cc. halfvolle melk
- 200 cc. santen
- 1 theelepel zout
- 1 zakje vanillesuiker

Bereiding:

Eigeel, basterdsuiker, zout en vanillesuiker mixen tot het romig wordt. Boter kloppen tot het zacht wordt, dan met het gemixte eigeel mengen. Bloem en maizena er doorheen roeren tot het deeg glad is en voeg de kelapa muda toe. De santen en melk beetje bij beetje erin mengen. De eiwitten apart mixen totdat het echt stijf is en met een pollepel voorzichtig door het deeg roeren. Vuurvaste schaal invetten, het geheel erin doen. In de voorverwarmde oven in 30 min. op 160 graden gaar bakken.

Kue Kelapa