Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kodok Goreng
Gefrituurde kikkerbilletjes in een jasje
Ingrediënten:
- 500 gr. kikkerbillen
- 50 gr. tarwebloem
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 2,5 dl. ketjap manis
- 1 theelepel ve-tsin
- halve theelepel peper
- olie om te frituren
- peterselie
- selderie
- zout
- water
Bereiding:
Snijd de knoflook, peterselie, selderie en de ui zeer fijn en wrijf dit nog fijner in de vijzel. Doe dit in een ruime kom. Voeg ketjap, ve-tsin, peper en zout toe. Schep de kikkerbilletjes hier goed doorheen en laat dit ca. 30 min. marineren. Maak van het water en de bloem een papje, neem de kikkerbilletjes uit de marinade en haal deze door het papje. Verhit de olie en frituur de kikkerbilletjes tot de billetjes rondom bruin worden.
Kodok Goreng