Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kodok Goreng

Gefrituurde kikkerbilletjes in een jasje


Ingrediënten:

- 500 gr. kikkerbillen
- 50 gr. tarwebloem
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 2,5 dl. ketjap manis
- 1 theelepel ve-tsin
- halve theelepel peper
- olie om te frituren
- peterselie
- selderie
- zout
- water

Bereiding:

Snijd de knoflook, peterselie, selderie en de ui zeer fijn en wrijf dit nog fijner in de vijzel. Doe dit in een ruime kom. Voeg ketjap, ve-tsin, peper en zout toe. Schep de kikkerbilletjes hier goed doorheen en laat dit ca. 30 min. marineren. Maak van het water en de bloem een papje, neem de kikkerbilletjes uit de marinade en haal deze door het papje. Verhit de olie en frituur de kikkerbilletjes tot de billetjes rondom bruin worden.

Kodok Goreng