Kue Lapis Tiga

Soort koek in verschillende kleurtjes


Ingrediënten:

- 230 gr. tapiocameel
- 190 gr. rijstmeel
- 390 gr. suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1,5 theelepel zout
- beetje olie
- 0,5 ltr. dikke santen
- 0,25 ltr. dunne santen
- 1 daun pandan
- kleurstof (rood of groen)

Bereiding:

Kook de dunne santen en voeg suiker, vanillesuiker, zout en pandan toe. Blijven roeren tot de suiker gesmolten is. Af laten koelen en de dikke santen toevoegen. Springvorm (20 cm.) in de rijststomer plaatsen. Knoop een theedoek om het deksel om druppels op je beslag tegen te gaan. Meng de meelsoorten en voeg dit in gedeeltes toe aan de santen. Goed roeren of mixen tot er geen klontjes meer inzitten. Verdeel het mengsel in 2 gelijke delen en kleur één deel.

Vet de springvorm in met de olie en begin altijd met een witte laag. Gebruik een soeplepel om gelijke lagen te maken (2 scheppen per laag). Per laag 6 tot 8 min. stomen. Haal het deksel er tijdens het stomen niet af, maar kijk wel of het oppervlak droog is bij het scheppen van de volgende laag (mag niet meer te veel glimmen). Laatste laag (altijd kleur) 10 min. laten stomen en laat dan de koek afkoelen in de vorm. Snij met een draad (garen of flosdraad) de koek in 12 gelijke delen.

Bij het maken van Kue Lapis met drie kleuren, altijd een kleur afwisselen met wit. Dus beginnen met wit-rood-wit-groen-wit-rood enz. enz. en weer eindigen met een kleur.

Kue Lapis Tiga