Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Mangut
Gestoomde makreel in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 gestoomde makreel
- 1 blik santen
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 8 rode lomboks
- 5 kemirienoten
- 1 schijf laos
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- limoensap
Bereiding:
De gestoomde makreel schoonmaken en goed alle graten verwijderen. In grove stukken verdelen. De sjalotjes, knoflook en ontpitte lomboks, laos, trassi en kemirie fijnwrijven, de sereh kneuzen en deze kruiden fruiten in 2 tot 3 eetlepels olie. Dan de djeruk purut erbij en op het laatst de santen. Het geheel even koken op medium vuur en dan voorzichtig de stukken vis er in leggen, dan vuur uit draaien. Een klein beetje limoensap voorzichtig doormengen.
Mangut