Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepesan Dua

Gekruide, pittige makreel uit de oven


Ingrediënten:

- 1 makreel
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1,5 eetlepel sambal
- trassi
- djeruk purut
- sereh
- 2 kemirienoten
- citroensap
- olie

Bereiding:

Uien fijnsnijden en met de uitgeperste knoflook fruiten in 1,5 eetlepel olie. Voeg eerst de sambal en de trassi toe, dan de djeruk purut, sereh, kemirie en citroensap. Roer het geheel tot een papje. Vouw de makreel open en verwijder de graten. Smeer een deel van de saus over de makreel, klap hem weer dicht. Licht met een dun mesje het vel van de makreel op en smeer er nog wat saus onder. Rol de makreel in aluminiumfolie met daar omheen een plasticzak tegen het lekken, laat de vis een nacht marineren. Verwarm de oven voor op 150 graden, haal de vis uit de plastic zak en bak de makreel in ca. 1 uur gaar.

Pepesan Dua