Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Udang dan Telor

Halve eieren in een kokossaus met grote garnalen


Ingrediënten:

- 250 gr. grote garnalen
- 2 rode lomboks
- 1 schijfje laos
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel geroosterde trassi
- 1 teentje knoflook
- 6 sjalotjes
- 1 daun salam
- 1,5 kopje santen
- 15 petehbonen
- 6 hardgekookte eieren

Bereiding:

Pel de garnalen. Snijd de lomboks, knoflook en sjalotjes fijn. Snijd de peteh in stukjes. Wrijf de lomboks, laos, knoflook, sjalotjes, trassi en asem fijn en fruit dit in een beetje olie tot geurig. Doe de santen, de salam en de in stukjes gesneden peteh erbij. Laat de saus inkoken tot het een rood kleurtje heeft. Roer af en toe. Doe de garnalen erbij op het laatste moment en sudder tot de garnalen gaar zijn. Halveer de eieren over de lengte, schik ze op een verwarmde schaal en bedek ze met de saus.

Sambal Goreng Udang dan Telor