Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Sateh Ayam Bekasi

Blokjes kippenvlees aan een spies

Sateh Ayam Bekasi | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- 500 gr. kipfilet
- 1 dl. ketjap manis
- 1 grote ui
- 1 rode lombok
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels ketumbar
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel djinten
- 2 mespunten nootmuskaat
- 1 mespunt peper
- 1 mespunt zout

Bereiding:

Snijd de ui en de lombok zeer klein en pers de knoflook uit. Wrijf de ui, lombok, knoflook en ketumbar in de vijzel fijn. Neem een ruime schaal en doe daar de fijngewreven kruiden in samen met de peper, zout, citroensap, djinten, nootmuskaat en de ketjap. Roer de marinade goed door en laat dit staan. Snijd de kipfilet in vierkante blokjes en voeg dit bij de marinade. Laat de kip voor ca. 4 uur of langer marineren. Leg de satehstokjes ca. een half uur in koud water voor het rijgen. Prik de blokjes kipfilet aan de stokjes, max. 3 blokjes per stokje. Rooster de sateh op een bbq of onder een gril.

Sateh Ayam Bekasi
Download het recept
Moment geduld!